Rails Girls Varna: Дами ще програмират нa брега на морето

3ffdee_3f8d7afc613d4fee8d39e0f367f72c17-mv2

Искате ли да се гмурнете в света на програмирането и да развиете Вашите технологични умения? Rails Girls е за втори път във Варна и Ви предлага безплатен целодневен уъркшоп, за тези от Вас с нулев или минимален опит в програмирането и технологиите. В приятна атмосфера и под ръководството на опитни инструктори ще се уверите, че програмирането е забавно, интересно и много полезно умение. Не забравяйте, че тези, които не се осмеляват да откъснат поглед от брега, няма да открият нови хоризонти.

Rails Girls Varna 2.0 ще се проведе на 14 август 2016 г, в хотел “Черно море”. Крайният срок за регистрация е 3 август 2016 г. 

Събитието се организира от Дигитална национална коалиция, VMWare Bulgaria и Progress.

Бъдете смели и се регистрирайте. Местата са ограничени като 30 момичета ще бъдат одобрени за участие на база на тяхната мотивация.

Инициативата Rails Girls стартира в края на 2010 г. във Финландия и бързо набира популярност. До момента са проведени събития в стотици градове по цял свят.

У нас Rails Girls общността съществува от 2013 г. благодарение на екип от  доброволци и Дигиталния шампион на България – Гергана Паси.

“В приветлива атмосфера, подходяща за начинаещи, под ръководството на инструктори, участничките създават своето първо уеб приложение, атакуват предразсъдъците по темата и трупат увереност”, разказва Гергана Паси.

Според нея в IT сферата съществува дисбаланс между половете и това води до погрешни стереотипи и създаване на работна среда, която не е приветлива за една жена.

Rails_Girls_01-600x425

Сдружение „Дигитална Национална Коалиция“ /ДНК/ е част от инициативата на Европейската комисия Grand Coalition for Digital Jobs.

Инициативата адресира значителния недостиг на професионалисти, заети в областта на информационните и комуникационни технологии /ICT сектора/ в Европейския съюз, което ограничава възможностите за икономически растеж.