Сомалия: Бомбена атака в столицата Могадишу

0
2832
12-03-2014Mogadishu_Street
Снимка: AU-UN IST/Stuart Price

Съветът за сигурност на ООН и Генералният секретар на ООН, Бан Ки-Мун, изразиха възмущението си от нападението в Сомалия. Бомба в кола бе взривена тази сутрин, в Могадишу, в близост до конвой на ООН, потвърдиха от Мисията на ООН за съдействие в Сомалия (UNSOM).

Няма пострадали служители на ООН при нападението, което се случи около 9:40 ч. Има данни за жертви сред минувачи и персонал по сигурността.

Разследванията по атентата продължават, но все още никоя терористична или екстремистка група не се свързва с нападението.

Съветът за сигурност заклейми атаката, като отново заяви, че тероризмът във всичките му форми продължава да е една от най-сериозните заплахи за международната сигурност. Всеки един акт на тероризъм е престъпление и е необоснван, независимо от мотивацията зад него.

Междувременно, Специалният представител на Генералния секретар на ООН за Сомалия, Никълъс Кай, приветства встъпването в длъжност на Шариф Хасан Шейх Адан, като ръководител на новосформираната временна югозападна администрация.

 

Източник: UN News Centre

Изготвил: Светослава Димитрова