Сомалия: Пратеник на ООН заклейми атаката в град Байдоа

0
868
10-29-2014Nicholas_Kay
Снимка: UN Photo/Ilyas A. Abukar

Вчера (12.03.), пратеникът на ООН в Сомалия категорично осъди атаката в град Байдоа във Временната Югозападна администрация, която е довела до смъртта и е нанесла телесна повреда на служители по сигурността и цивилни минувачи.

Никълъс Кай, Специален представител на Генералния секретар и ръководител на Мисията на ООН за оказване на помощ в Сомалия (UNSOM), изрази искрените си съболезнования на семействата и приятелите на засегнати от атаката.

„Осъждам нападението в град Байдоа. Говорих с президента Шариф Хасан Шейх Адан и изразих най-искрените си съболезнования за трагичната загуба на човешки живот“, заяви той в прессъобщение. „Оставаме решителни в подкрепата ни за сомалийския народ. Въпреки тези зверства, сомалийците успешно издигат отново държавните си институции и сили за сигурност, с пълната подкрепа на международната общност“, добави той.

Г-н Кай заяви продължаващата подкрепа от страна на ООН, заявявайки, че това Организацията продължи да работи, за да помогне на сомалийците да реализират своите надежди и стремежи за мирно и стабилно бъдеще.

 

Източник: UN News Centre

Изготвил: Светослава Димитрова