Суша в Мавритания

0
689

Мавритания е изправена пред рекордна суша. Докато други страни в районът Сахел се радват на стабилни валежи, ситуацията в Мавритания изглежда мрачна. Последиците от сушата са тревожно видими в южната част на страната, където могат да се наблюдават разпръснати трупове на загинал добитък . Има достатъчно храна в наличност, но на много висока цена.

” Това е най-лошата година от много време насам. Не вали дъжд и животните нямат какво да ядат.”  казва Тотоу Минт Йахя, един от близо милион засегнати от кризата мавританци. Липсата на валежи е довела до изчезване на голяма част от пасищата и водоизточниците. Правителството е разпределило голямо количество пшеница между нуждаещите се, но то съвсем не е достатъчно.

Световната програма за прехрана и неините пратньори прилагат програма за парично подпомагане на най-засегнатите общности. Помощите имат за цел да осигурят достатъчно пари за храна за всяко семейство и ще бъдат ежемесечни.

източник
галерия с още снимки

SHARE
Previous articleПоредната борба за екозона „Рила Буфер”
Next articleПреброяването на делфините в Черно море- отново се отлага
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.

NO COMMENTS