Възможен е наплив на бежанци в България от границата с Турция

0
530

Миграционният натиск на българско-турската граница през последните два месеца се е увеличил с 50%, съобщи вчера вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от БНТ. Той отбеляза, че непосредствена опасност за голяма бежанска вълна на този етап няма, но властите у нас трябва да са подготвени.

При напълване на 70% от капацитета, или 420 души в центровете за бежанци, страната трябва да задейства кризисните планове за приемане на бежанска вълна. Тогава тренировката с издигането на палатков бежански лагер от миналата година ще стане реалност.

Гранични полицаи от вътрешността на страната вече са командировани, за да се подсили и физическата охрана на зелената граница между България и Турция

Съседката ни трябва да държи сирийските бежанците на своя територия. Капацитетът на турските лагери вече се изчерпва и решението е бежанците, които не са сирийци, да бъдат извозени до родните си държави, както се случи миналата година с бежанската вълна от Либия в Тунис. По линия на Фронтекс се подсилва охраната на морската граница между Турция и Гърция, тъй като част от бежанците са се насочили по вода към гръцки острови.

Източник

Източник на снимката

SHARE
Previous articleЗа ресурсите и хората
Next articleЕквадор, Хондурас и Португалия се присъединиха към конвенциите за лица без гражданство
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.

NO COMMENTS