Музика, страст и силни жени: Стартиране на „amplifyHER”, вълнуващ нов подкаст на ООН

0
193

В четвъртък (24.11.22) ООН стартира „amplifyHER“ – динамичен, изпълнен с музика подкаст, в който се отбелязват вълнуващи жени творци от цял свят.

Много жени създават изкуство в отговор на предизвикателствата, с които се сблъскват в обществото, независимо дали са свързани с несигурността, правата на човека, изменението на климата, неравенството или просто заради пола им.

В „amplifyHER“ ще чуем директно някои от най-вълнуващите и талантливи жени-изпълнителки – от тийнейджърката тайландска рапърка Милли, през изпълнителката на EDM Фаузия, до Емел, гласът на тунизийската революция.

Поредицата е завладяваща смесица от музика, интервюта и естествен звук, в която участват вдъхновяващи жени музиканти от различни култури, които разказват за предизвикателствата, пред които са изправени като жени в една доминирана от мъже индустрия, как са преодолели бариерите и какво ги кара да продължат да създават музика.

„Създаването на тази поредица беше удоволствие“, казва водещата на „amplifyHER“ Лаура Куинонес. „Успях да разговарям с тези огромни таланти, които се чувстваха комфортно да бъдат уязвими с мен, говорейки ми от своите безопасни пространства: студиа, кухни, дори от спалните си!“

С помощта на компанията за музикални развлечения Саундклауд, която се ангажира да подкрепя жени творци, екипът на ООН определи 10 жени творци, представляващи разнообразни държави и култури.

„Едно от най-трудните неща при създаването на тази поредица беше да се състави кратък списък с артисти“, казва продуцентът на поредицата Конор Ленън. „Саундклауд подготви страхотна селекция от изключително талантливи музиканти, а свеждането им до 10-те, които избрахме, изискваше вземането на някои трудни решения!“

„amplifyHER“ е посветена на жените и момичетата навсякъде по света, особено на тези, чиито мечти и стремежи не са осъществени поради дискриминация и потисничество.

„Овластяването на жените и момичетата, както и постигането на равенство между половете, са в основата на мисията на ООН“, казва Мелиса Флеминг, ръководител на отдела за глобални комуникации в ООН.

„Надяваме се, че „amplifyHER“ ще ни помогне да достигнем до нова аудитория от млади хора, особено момичета, и да ги насърчим да научат повече за начините, по които ООН работи за подобряване на живота на хората“.

Можете да намерите „amplifyHER“ навсякъде, където получавате подкасти. Харесайте и се абонирайте, за да сте сигурни, че никога няма да пропуснете епизод!

Превод: Десислава Петкова

Източник: UN News