Генералният секретар на ООН изрази благопожеланията си за Курбан Байрам

650922ban_kimoon
UN Photo/Cia Pak (file)

Генералният секретар на ООН, Бан Ки-Мун, пожела на всички мюсюлмани по света благословен и спокоен Курбан Байрам.

„Курбан Байрам е празник на саможертвата в името на общото благо, семейството и общността, както и състраданието и солидарността с най-малкото сред нас.“, заяви Бан Ки-Мун във видео съобщение за случая.

„В момент, когато общества са изправени пред сложни предизвикателства – остър конфликт, разселвания, разделение – нека се възползваме от нашата обща човечност, за да изградим по-добър свят за всички ни.“, добави той.

По същия начин, в отделно съобщение, Тадамичи Ямамото, Специален представител на Генералния секретар за Афганистан и ръководител на Мисията на ООН в страната (UNAMA), също изрази най-добрите си пожелания по случая.

„Курбан Байрам е време на мир, което афганистанците напълно заслужават.“, заяви Ямамото, в съобщение за медиите, публикувано вчера от Мисията.

„ООН остава ангажиран партньор и поддръжник на афганистанците в техните усилия за постигане на стабилност, просперитет и траен мир.“, отбеляза той, като изрази надежда, че всички афганистанци ще могат да отпразнуват повода, заедно със семейство и приятели.

Източник: UN News Centre