Димитър Димитров: България може да е дигитален лидер

0
2266

 

img_1982

В панел трети от националната конференция „Цифрова грамотност и социални умения в 21 век“ с Димитър Димитров от move.bg обсъдихме необходимостта от споделяне на цифрови умения, като представи и целта на Edit.bg, а именно обединяване на дигитална България.

Според панелиста цифрова грамотност сред младите хора има, но е важно тя да се оптимизира, за да може да се възползват от всички възможности, които този необятен дигитален свят предлага.

На въпроса какви цели трябва да си поставим занапред, той отговори: „Трябва да се излезе от затворения кръг на големите градове и да се фокусираме върху по-малко населените места, където има и млади хора, и представители на други възрастови групи, които имат нужда от участие в този процес. С подобряване нивото на дигиталните си умения, те подобряват и живота си.“

Въпреки динамичните условия, с които се развива тази сфера, Димитър Димитров е убеден, че взаимовръзката между високите дигитални умения и шанса за младите хора да се реализират успешно на кариерния пазар ще става все по-здрава и все по-значима.