За пръв път в България „Училище за хуманност”

Logo_BRCY_bul

Български Червен кръст организира за пръв път в България „Училище за хуманност“.

„Учебната програма“ включва темите за миграцията, дискриминацията, расизма, радикализацията и хуманността, а в „занятията“ ще участват доброволци, деца и младежи, политици и журналисти, представители на институции, организации и партньори, работещи по проблемите на миграцията.

„Първият звънец“ в училището ще бие на 13 юли 2016 г. от 10:00 ч. в зала „София” на БЧК /бул. „Джеймс Баучер” 76/. Организатор е Българският младежки Червен кръст а „преподаватели“ ще бъдат проф. Анна Кръстева, НБУ, Мария Стоянова, председател на СЕМ, Огнян Златев, ръководител на офиса на ЕК в България и др.

Ще можете да чуете и живи разкази на мигранти за личната им история и за интеграцията им в България. Паралелно ще се провеждат разнообразни занимателни ателиета и игри за децата-участници. Ателиетата „Ами ако…” ще разпалят въображението и креативността на всички ученици, предизвиквайки ги да си представят съвършен хуманен свят и да помислят за лични обещания и постъпки, които биха направили този свят възможен. В края на учебния ден деца и възрастни ще обединят идеите си в „Малка книга за хуманността”.

Източник: Български Червен кръст