[:bg]Какво научихме от кръглата маса “Перспективи пред доброволчеството”?[:]

0
940

[:bg]15216191_1351095718243156_787446026_o

В периода 20-22 ноември в град София се проведе кръгла маса на тема Перспективи пред доброволчеството в България ”, организирана от Национален младежки форум. В нея взеха участие над 40 представители на неправителствения сектор, бизнеса и местната власт от цялата страна.

В рамките на първия ден участниците имаха възможността да се запознаят със законодателния процес  и актуалната ситуация по приемане на Закон за доброволчеството в България, като специално внимание беше отделено на добрите практики, както в Европа, така и по света.

kol

През ден втория участниците дискутираха какви са ползите от законоустановеността на доброволчеството за обществото и бизнеса, заедно с гост-лекторa Любен Панов от Български център за нестопанско право, като след това се премина към личните ползи от доброволчеството и развитието на така наречените “меки умения”. Първият лектор във втората част беше Любомира Велчева — изпълнителен директор на Международната награда на херцога на Единбург в България, която обясни повече за програмата и как тя дава възможност на младите хора да променят себе си. Другият лектор в този панел беше Петя Грудева от Националната асоциация на работещите с хора с увреждания, която на свой ред представи резултатите от международния проект EURAVON. Въпросният проект цели да помогне на младежите-доброволци да съотнесат уменията, придобити чрез участие в доброволчески инициативи към професионалната си кариера.

Върху материала работи: Александра Александрова

 [:]