Младежките делегати на България към ООН на среща със студенти в УНСС

0
1596
de
Снимка: Дружество за ООН в България

На 19 април младежките делегати на ООН- Димитър Димитров и Анина Йовкова посетиха студенти от Студентска асоциация за изследване на международните отнощения (САИМО) в УНСС, за да представят дейността си като младежки делегати и да дадат малко повече информация за програма „Български младежки делегат“, организирана от Дружество за ООН в България, с подкрепата на Министерство на външните работи, Национален младежки форум и ISIC.

Бившият член на САИМО Анина Йовкова се завърна в младежката организация, благодарение на която започва своя път като активен доброволец, за да разкаже повече за емоциите си в ООН и за съвместната работа и проекти с Димитър Димитров. Събитието беше организирано от членове на организацията- студенти от специалности „Международни отношения“ и „Европеистика“ в УНСС.

13015376_1195578177127661_7036588760299789598_n

Докато младите делегати представяха разнообразните и интересни дейности, с които се занимават, студентите имаха възможността да разгледат снимки от събитията, за които те разказваха подробно. По време на презентацията, членовете на организацията задаваха различни въпроси, свързани с начина на кандидатстване и подбор за позицията младежки делегат на България към ООН, което показа и явния интерес сред присъстващите.

Двамата младежки делегати запознаха САИМО и с Програма за устойчиво развитие 2030 и възможностите на организацията да се включи активно в промяната. Те организираха интересна интерактивна игра на име „Линията на мира и войната“, в която участие взеха почти всички присъстващи членове. Чрез дискусия, интересни и различни аргументи върху зададените теми, студентите защитаваха позициите си в сферите на международните отношения. Събитието беше изпълнено с много положителни емоции и усмивки.

 

Изготвил: Радостина Ненкова