Направи ядосаното пиле щастливо

red

Ред, водачът на пилетата от мобилната игра Angry Birds бе посочен от ООН за почетен посланик на Международния ден на щастието. Кампанията се осъществява чрез партньорство между „Сони“, Програмата за развитие на ООН и Фондация „ООН“. Ето какво споделя Ред в блога на една от партниращите страни в инициативата, Програмата за развитие на ООН (ПРООН):

„Аз съм една ядосана птица, но днес не мога да не бъда щастлив. Аз бях избран от Генералния секретар на ООН за почетен „зелен“ посланик на Международния ден на щастието, който е днес – 20 март. Това е достатъчно да сгрее моето червено сърце!

На този ден ние отбелязваме празника на планетата, която е наш дом. Всеки знае колко много обичам моя дом. Чък, Бомб, Матилда и аз няма да оставим прасетата да го разрушат. Нашите проблеми обаче са много по-големи от тези гадни прасета – ние трябва да опазим нашата планета не само от тях, но и от климатичните изменения. Те вече оказват влияние на света по различни начини. Аз вече забелязвам покачващите се нива на моретата около нашите острови, а бурите, които ни връхлитат са по-силни от тези, които преживявахме, която бях новоизлюпено пиле.

Затова, днес, заедно с ООН и партньорите й като ПРООН, ние предприемаме действия. Световните лидери вече се ангажираха чрез споразумения, с които да намалят парниковите емисии и да подкрепят намаляването на ефектите от климатичните промени. Аз наблюдавам, че ПРООН подкрепя хората, които искат да предприемат стъпки в това начинание в техните общества. Единственият начин да се справим с това предизвикателство е, ако всички ние участваме в това.

Нещата, които можем да направим са лесни – да ходим пеша или да караме колело вместо кола. Когато отиваш да пазаруваш, носи си торбичка. Пести водата. И за бога, гаси лампите, когато излизаш от стаята. Всички тези, действия мога да доведат до промяна.

От утре аз ще започна да обикалям света, за да кажа на всеки, че трябва да живее по-екологично. Така че, моля те, присъедини се към мен, изпрати ми туит, направи снимка, която показва, че надигаш глас в името на нашата по-добра планета. Публикувай я с хаштаг #AngryBirdsHappyPlanet.

Като предприемеш действие, ти ще направиш това ядосано пиле щастливо!“

angry birds

Източник: UNDP