[:bg]Национална младежка среща 2017 на тема „Младежки пространства“[:]

1
1225

[:bg]

За осма поредна година в град Варна предстои да се проведе Национална младежка среща между 14-18 юни. Организаторите й – Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите и Дирекция „Образование и младежки дейности” на Община Варна, в партньорство с Национален младежки форум и Сдружение „Варна- Европейска младежка столица” – са се обединили около темата „младежки пространства” -неразискван и недефиниран досега термин дори и на европейско ниво, който същевременно представлява естествено продължение на дебатираните теми от предишните срещи – неформално учене (2013 г.) и професията „младежки работник“ (2015 г.).

Целта на срещата, позната още като Дебатът във Варна, е да събере на едно място около 150 представители на младежки, образователни, бизнес и правителстевени структури, които заедно да обсъдят, дефинират, поставят в нормативна рамка и привлекат вниманието на обществото и политиците върху темата. По време на този процес всички присъстващи следва заедно да си отговорят на въпроси, като: какво са младежките пространства, кои са примерите за съществуващи такива, как те могат най-добре да откликват на нуждите на младите хора, как най-ефективно да се управляват и т.н. Накрая се очаква участниците да изготвят заедно политически консенсусен докумнт, който да се популязира и да послужи за рамка при развитието на младежките пространства.

По време на срещата ще се проведат също по традиция т.нар. „Младежко студио“, по време на което младежите ще могат да се допитат до експерти в младежката сфера, както и 13-то Нациолнално младежко изложение – поле за представяне на разнообразни младежки организации от страната.

 

  • Разбери повече за Национална среща „Младежки пространства“ тук
  • Ако желаеш да участваш, се регистрирай тук.  
  • А ако същевременно знаеш за младежки пространства в страната/ твоето населено място, отбележи ги тук.

[:]

1 COMMENT

Comments are closed.