ООН представя: На концерт у дома

0
756
Кадър от видеото на Общността на ООН за камерна музика

През последните дни, докато повечето хора се стремят да не излизат от домовете си, липсата на културни събития се усеща все по-осезаемо. Много музеи, театри и изпълните зарадваха почитателите на изкуството и направиха достъпни представленията и колекциите си, използвайки възможностите, които предоставя техническия напредък. ООН също се включи в поетата от много творци инициатива, като координира музиканти, които да свирят от вкъщи.

Генералният директор на Световната здравна организация д-р Тедрос Адханом Гебрейсус поздрави Общността на ООН за камерна музика (UN Chamber Music Society) за инициативата и отбеляза:

„В тези непредсказуеми времена е по-важно от всякога за хората да поддържат връзка, въпреки че трябва физически да сме разделени за известно време. Можем да се сближим по нов начин, като се насладим на красотата и силата на великата музика.“

Всички любители на класическата музика имат възможността да се потопят в изпълнения на едни от най-въздействащите произведения на Шостакович, Бах, Паганини, Габриел Форе, както и много традиционни композиции и песни в безгрешно изпълнение на виола, цигулка, чело, пиано, флейта, контрабас, арфа и тренираните гласове на певци от целия свят.

В края на този виртуален концерт Мелиса Флеминг, заместник-главен секретар по комуникациите на ООН, много на място отбелязва: „Музиката е универсално послание за любов, свързаност и красота. Мисля, че всички ние се нуждаем от повече от това, докато страдаме заедно.

Можете да се насладите на концерта тук:

https://www.youtube.com/watch?v=ujC2UmqmlPE

Материала подготви: Ива Е. Иванова