ПМПГ-Монтана всяка година класира ученици на националните кръгове за гимназиалните олимпиади

0
1282

Въпреки пандемията, ученици от Природо-математическата профилирана гимназия „Свети Климент Охридски“, гр. Монтана и тази година успяха да се класират за националните кръгове на олимпиадите по четири учебни предмета.

За учебното заведение това не е първият успех през годините. Всяка година се класират гимназисти в следствие на усърдна работа. Това е признание за таланта, уменията и труда на ученици и учители.

Тазгодишните участници, стигнали до националните кръгове са Златимир Георгиев от 7 клас по химия и опазване на околната среда, както и по история и цивилизация, Коста  Димитров от 12 клас по история и цивилизация, Огнян Цветков от 11 клас по английски език и Иван Макавеев от 10 клас по български език и литература.

Заобиколени сме от  вдъхновяващи личности, с които се срещаме ежедневно. Защо не се опитаме да ги опознаем – трябва да се научим да виждаме добрите хора и добрите новини край нас. За да успеем, трябва да се учим от най-добрите, от най-упоритите и амбициозни личности, които са около нас.“, казва Мариета, тяхна съученичка.

Тази новина е добра, защото моите съученици се оказват в ядрото на най-добрите. Да отвоюваш място  сред най-добрите 20 човека сред хилядите ученици от цяла България е знак за интелект и знания. Според мен, това е израз на престиж  и пример за останалите ученици – когато желаеш да постигнеш нещо, учиш и се трудиш. Така  може да постигнеш и най-високата цел.“, вярва Мариета Йорданова.

Новината ни изпрати Мариета Йорданова от ПМПГ-Монтана

Инициативата е във връзка с изпълнението на проект „Млади репортери за местна демокрация“ с покрепата на Фонд “Активни граждани“.