Стартира конкурсът за младежки делегати на България към ООН

deleeeg

За десета поредна година Дружеството за Обединените нации в България организира национална кампания за избор на младежки делегати на България към ООН. Програма „Български младежки делегати към ООН“ се осъществява с официалната подкрепа на Министерството на външните работи на Република България, Постоянното представителство на Република България към ООН в Ню Йорк, Национален младежки форум и ISIC България.

Българският младежки делегат е млад човек, избран чрез прозрачен национален конкурс, който се включва в делегацията на България към Общото събрание на ООН и Комисията по социално развитие на ИКОСОС и работи с правомощия, сравними с тези на акредитиран дипломат по решенията на ООН за младежта.  Подобна позиция младежки делегат съществува едва в около 30-тина държави от цял свят. С програмата „Български младежки делегати към ООН“ България се нарежда сред страните лидери в световен и европейски план, които признават младежта като равностоен партньор в процеси на вземане на решения на национално и международно равнище. България вече е призната от Програмата на ООН за младежта, Световната федерация на Асоциациите за ООН и други като добър пример в осъществяването на програмата. Мисията на Програмата е да  служи като мост на ефективна комуникация и взаимодействие между младите хора в България, младите хора по света и управляващите.

Тази година селекционната кампания ще се състои от четири кръга. Подробности за критериите за кандидатстване, селекционните етапи, както и формуляр за кандидатстване може да намерите на уебсайта на Програмата (www.bgyouthdelegate.org). Позицията предполага мандат в рамките на година и половина със задължения на национално и международно ниво, с фокус върху младежките политики, предизвикателства и решения, както и организиране на редица събития (кръгли маси, презентации, срещи) с цел събиране на мнения от българската младеж по актуални за страната ни и ООН теми.

Можете да кандидатствате или да номинирате подходящ за позицията млад човек тук  до 23:59 ч. на 03.04.2016 г.

За повече информация:

Програма „Български младежки делегат”Защото младите хора са решението, а не проблемът!

www.bgyouthdelegate.org

www.facebook.com/bgyouthdelegate

questions2016@bgyouthdelegate.org