СУ „Св. Климент Охридски“ търси своя нов отбор за най-престижното състезание по международно публично право в света

0
2570
Снимка: Jessup Italy
Снимка: Jessup Italy
Снимка: Jessup Italy

Philip CJessup International Law Moot Court Competition (Jessup) е най-престижното състезание по международно публично право в света и представлява симулация на съдебен процес пред Международния съд в Хага. Международните кръгове се провеждат ежегодно през месец април във Вашингтон, а тази година над 130 отбора от 80 държави премериха сили в битка за купата на Jessup.

Всяка година състезанието акцентира на наболял международноправен проблем, като тазгодишната тема на казуса ще бъде „Основни човешки права, включително правото на храна и вода и какво се случва, когато вероятни нарушения на тези права генерират бежански поток“.

Ако отговаряш на следните изисквания:

  • студент по право или международни отношения в СУ „Св. Климент Охридски“ (от първи курс до явяващи се на държавни изпити включително);
  • владееш отлично писмено и говоримо английски език;
  • имаш желанието и амбицията да посветиш времето си в изследването на международноправен проблем, чиято правна регулация е предизвикателство и за опитни съдии;
  • умееш да работиш в екип,

то изпрати автобиография (CV) и кратко мотивационно писмо на английски език на ел. адрес jessup.su@gmail.com. Крайният срок за подаване на документите е 29. май 2016 г. (неделя) в 23:59 ч. След получаване и разглеждане на кандидатурите ще бъде проведена допълнителна процедура, изразяваща се в кратко интервю на английски език с одобрените кандидати.

Повече за самото състезание, позитивите, които носи, както и за завладяващия му дух, може да разберете на интернет страниците ILSA и SMSP.

Всички допълнителни въпроси може да задавате на фейсбук страницата на отбора:

UNA News Bulgaria пожелава успех на всички кандидати!

 

Изготвил: Мирела Христова