[:bg]17 цели за 2017: Твоят глас в ООН[:]

0
1680

[:bg]

Българските младежки делегати към ООН стартират инициатива, насочена към младежи до 29-годишна възраст, чието послание ще стигне до Организацията на Обединените нации и нейни представители.

Как може да се включите? Изпратите своя снимка до 29 януари на e-mail адрес: bgyouthdelegate@gmail.com , а в имейла опишете една малка стъпка, която бихте направили с цел подобряване живота на планетата, обвързвайки своето предложение с някоя от  17-те Цели за устойчиво развитие на ООН. Също така, можете да попълните и кратка анкета по темата, идентифицирайки най-важните предизвикателства, които стоят пред младите хора в България.

Вашите идеи и мнения ще достигнат до Икономическия и социален съвет на ООН (ИКОСОС) чрез младежките делегати Александра Мирчева и Ива Цолова, които ще проведат своята втора работна визита в седалището на ООН в Ню Йорк през февруари.

Младежките делегати на България към ООН – Александрав Мирчева и Ива Цолова

В рамките на своята подготовка за участието си там, делегатите проведоха и събитие с подкрепата на Дружество за ООН в България и в партньорство с MOVE.BG и Фабрика за идеи, което се проведе на 25 януари в София. Александра и Ива представиха в детайли своята работа и предстоящи проекти пред младежи. За да научите повече, можете да следите страницата на българските младежки делегати към ООН във Facebook.

Една от мащабните им кампании на национално ниво, която представиха публично,  е насочена към промотиране на Целите за устойчиво развитие на национално ниво, а  втората амбициозна дейност, заложена в програмата им, е посещението на 8 български града с разнообразен профил, където ще бъдат организирани срещи-консултации с млади хора по места.

„По време на срещите искаме да се видим с млади хора, искаме да чуем какво ги вълнува“, обясни Ива Цолова.

„Освен това ще имаме възможност да представим програмата „Българските младежки делегати към ООН”, да представим възможности за включване в нея и да запознаем младежите с Целите за устойчиво развитие чрез пътуваща с нас изложба “, допълни Александра.

Проектът ще бъде осъществен благодарение на подкрепата на Младежки съвет към американското посолство.

 [:]