ООН осъди бомбените нападения в Тайланд

08-12-2016Phuket
Снимка: UNICEF/Panadda Srikotcha

Генералният секретар на ООН, Бан Ки-Мун, осъди бомбените атентати в Тайланд, които се случиха в четвъртък и петък, като изрази надежда, че извършителите ще бъдат изправени бързо пред съда.

„Генералният секретар изказва съболезнованията си на семействата на жертвите и пожелава бързо възстановяване на ранените. Той изрази симпатиите си с правителството и народа на Тайланд.“ се казва още в изявление, публикувано от говорител на Бан Ки-Мун.

Според съобщения в медиите, в рамките на период от 24 часа от четвъртък и петък, няколко бомби избухнаха в курортния град Хуа Хин, докато няколко взривове поразиха остров Пукет, топ туристическа дестинация.

От името на международната туристическа общност, Световната организация по туризъм към ООН (UNWTO) също се присъедини към думите на Генералния секретар и изрази съболезнования към семействата и приятелите на жертвите и тайландския народ.

„Тайланд е една от най-консолидираните туристически дестинации в света. Дестинация, където хора от всички култури се обединяват и наслаждават на туризма и силния му потенциал за насърчаване на развитието.“, заяви в отделно изявление Генералният секретар на UNWTO, Талеб Рифай.

От Агенцията изразиха пълната си увереност за предстоящата среща в Банкок на 27 септември за официалните чествания по случай Световния ден на туризма. „Повече от всякога трябва да работим заедно, за да постигнем голям успех от честванията на Световния ден на туризма, като това ще бъде най-добрият израз на подкрепа и обединение срещу тези отвратителни деяния.“, каза Рифай.

 

Източник: UN News Centre