По-обединени от всякога

Снимка: Facebook
Снимка: Facebook
Снимка: Facebook

Днес Джо щеше да навърши 42 години.

Коя е Джо Кокс? Защитник на човешките права и отдаден на каузата и задълженията си да представлява своите избиратели, член на британския парламент. Джо каза „добре дошли“ на бежанците. Джо вярваше, че това, което ни обединява е по-силно от това, което ни разделя.

Джо бе убита заради принципите и убежденията си. Тя се превърна в жертва на омразата, а светът загуби един от обещаващите си млади активисти и политици. Светът загуби преди всичко човек, който вярваше в доброто и хуманизма до последно.

Днес, нека отдадем почит към живота на Джо. Живот, изпълнен с вярата в човешкото у всеки, в любовта и принципите, които тя винаги отстояваше. Днес, нека разпространим нейното послание, като се включим в глобалната кампания #MoreInCommon.

Наследството на Джо е предизвикателство към всеки от нас да имаме куража да застанем зад принципите си, да бъдем гласът на онези, които нямат глас, да се отнасяме към всеки с толерантност независимо дали ни отвръщат със същото.

Смъртта на Джо е символ на страха и омразата. Днес обаче, ние празнуваме живота на Джо, защото той е символ на това, което ни обединява. Честит рожден ден, Джо!

#MoreInCommon