ВКБООН е готов да изпрати помощ на 65 000 души в Сирия за Еид

0
469
Един от центровете на ВКБООН за разпределяне на помощи в Сирия

Агенцията за бежанците към ООН и нейните партньори са готови да изпратят хиляди от поисканите комплекти за спешна помощ на семействата в доскоро недостъпните региони на Сирия, ако, предложените 4 дни без военни действия, по време на празника Еид Ал Адха през този уикенд, се задържат.

„Общо, около 550 тона провизии са подготвени за разпределяне между повече от 13 000 засегнати семейства – около 65 000 души – в няколко доскоро недостъпни области“ , обяви публично ВКБООН в четвъртък.

„Ако сигурността позволява, ние и нашите партньори искаме бъдем в позиция, в която да се движим бързо през следващите няколко дни“, каза представителя на ВКБООН за Сирия  Тарик Курди в Дамаск.

„Има райони около Алепо, Идилб, Ал Рака и Хомс, до които хуманитарната помощ не може да достигне за първи път. Ако се отвори възможност, ще бъдем готови да действаме“ ВКБООН работи в тясно сътрудничество със сирийския арабски Червен Полумесец и други участници, за да предостави помощта. Всеки 42-килограмов семеен комплект за спешна помощ съдържа 4 матрака, 6 одеяла, 1 нощно гърне, кухненски комплект,  един бидон, кухня, пластмасови листове и комплект за хигиена на семейството, включително дамски превръзки, сапуни и други предмети.

Агенцията за бежанците е част от съвместния хуманитарен отговор на Сирия, където има най-малко 1 200 000 души в нужда. Бежанската агенция има повече от 350 човека персонал в три пункта в Сирия.

Източник

Източник на снимката

 

SHARE
Previous articleЯдрената енергетика с все по-неясно бъдеще
Next articleПървата държава с изцяло биоземеделие: Бутан
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.

NO COMMENTS