Върховният комисар на ВКБООН повдига въпроса за задълбочаващата се криза в Сирия пред Съвета за сигурността

0
433

Върховният комисар на ВКБООН Антонио Гутерес  насочи вниманието на Съвета за сигурността на ООН към „драматичната и задълбочаваща се хуманитарна криза “ в Сирия. За облекчаване на положението там, той помоли за допълнителна международна подкрепа.

Гутерес също припомни и богатата история на Сирия в предоставянето на убежище на много хора, нуждаещи се от подслон, сред които и голям брой палестински и иракски бежанци.

Върховният комисар отбеляза и че способността на „международната система“ да отговаря на ескалиращото насилие в Сирия вече беше тествана много пъти, като затова призовава всички страни „да позволят неограничен хуманитарен достъп до вътрешността на Сирия, за да могат съответните хуманитарни  действащи лица да предоставят закрила и помощ. “

Той също посочи, че „безопасните убежища“ рядко дават ефективна защита и сигурност.

Източник

Източник на снимката

SHARE
Previous articleЗелено училище Бали
Next articleИзследване сочи, че детското недохранване в Чад се задържа в тревожни размери
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.

NO COMMENTS