Българският протест вече в 11 страни

0
699

Frankfurt-4-1024x768

 

Инициатива #ДАНСwithme Global е обявена в социалните мрежи за днес – 14 юли, когато се бележи точно един месец от назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС (14 юни) и първият протест в София срещу този акт и срещу правителството на Пламен Орешарски.

 

Паралелен протест в подкрепа на София ще има днес в 25 града в 11 държави – Ню Йорк, Вашингтон, Сан Франциско, Лос Анджелис, Торонто, Монреал, Лондон, Париж, Брюксел, Мадрид, Мюнхен, Франкфурт, Щутгарт, Фрайбург, Хамбург, Карлсруе, Манхайм, Магдебург, Берлин, Амстердам, Осло, Виена, Цюрих, Сидни и Сеул.

 

Идеята е българите в тези градове да покажат, че въпреки физическото разстояние до България, те се интересуват живо от случващото се в страната и имат желание да са деен участник в политическия и обществен живот, дори и от разстояние.

 

Очаква се глобалната демонстрация да привлече вниманието на международни медии за случващото се в България, съобщават организаторите.

 

Тази вечер в София 25 човека с плакати на всеки от протестиращи градове се включат в протеста пред Президентството в 18:30 ч.