Българско участие в инициативата „Imagine”

0
888

5e_4l1pub

В края на изминалата година ви разказахме за инициативата „Imagine“ и предизвикателството към всички, които желаят да подкрепят каузата и да бъдат част от съвременната версия на песента „Imagine“, редом със световни знаменитости и посланици на добра воля.

На 20 ноември 2014 г. бе даден старт на проект #IMAGINE, като част от честването на 25-тата годишнина от приемането на Конвенцията за правата на детето. Проектът събира заедно Йоко Оно, DJ David Guetta, посланици на УНИЦЕФ и много други високопоставени поддръжници, с цел създаване на уникален момент в музиката, която ще подчертае огромните предизвикателства, пред които са изправени децата по целия свят. Проектът ще позволи на обикновените хора да запишат своя версия на емблематичния химн за надежда и мир на Джон Ленън, „Imagine”, заедно с любимите си звезди, което УНИЦЕФ се надява да се превърне в най-голямото глобално съвместно пеене. Индивидуалните записи, заедно с тези на посланиците на УНИЦЕФ, ще бъдат направени в многоезична световна версия, продуцирана от DJ David Guetta. Всеки, който запише песента, има шанс неговите вокали да бъдат включени в новата УНИЦЕФ версия на “Imagine”, която ще бъде излъчена в нощта на Нова година в Ню Йорк.

Проектът е за всички мечтатели. За тези стотици хиляди хора, във всяко кътче на планетата, които си представят един по-добър свят за себе си и за всички деца. Хора, сред които са и Хю Джакман, Кейти Пери, Анджелик Киджо, Йоко Оно, българските изпълнители Графа, Бон-Бон.

Инициативата набра популярност и у нас и в резултат, талантливата Сара Чакърова, от вокална формация Бон- Бон, стана част от кавъра на песента, създаден по инициатива на УНИЦЕФ, редом с актрисата с български корени Нина Добрев и имена като Неймар, Никол Шерцингер, Уил Ай Ем, Кейти Пери и други.  Идеята, около която всички се обединиха бе подкрепата в борбата за по-добър живот на децата по света.

Малките таланти от вокалната формация приеха идеята за по-добро бъдеще за всички деца и се включиха и в състоялия се скоро благотворителен концерт, в подкрепа на съвместната кампания на УНИЦЕФ и „БиТиВи“. Децата подкрепят значими каузи още от създаването на формацията.

[youtube t4bIwFDMuJ4]

Източник и снимка: INFO.BG

Изготвил: Станислава Цукева