Грабежи и празни селища са открити в район, контролиран от бунтовниците, в Централноафриканската република.

0
462

511a5b546

Хуманитарна мисия за достъп в район, който от декември е под контрола на бунтовниците в Централната африканска република, откри изоставени селища и доказателства за широкоразпространени грабежи.

Мисията е проведена миналата седмица в Бамбари (Bambari), на около 400 километра от столицата на държавата.

Според говорителя на ВКБООН това е първата мисия в района след като през средата на септември бунтовниците взеха контрол над по – големите градове в северната и централната част Централноафриканската република.

Жителите на района разказват пред Агенцията на ООН, че са обект на насилие и заплахи от въоръжени групи в търсене на гориво, пари и храна.

На около 10 километра от града се намира и бежански лагер, в който живеят около 2000 судански бежанци. Той също е обект на грабежи.

Агенцията на ООН призовава правителството и бунтовниците да осигурят хуманитарен достъп до хората в нужда.

Източник

Източник на снимка

SHARE
Previous articleСАЩ и ЕС заговарят за свободна търговия
Next articleХепатит Е е засегнал хиляди и убил 111 души в бежански лагери в Южен Судан
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.

NO COMMENTS