Комисията по изграждане на мира на ООН приветства мирните избори на Либерия

0
1052
12-24-2014Liberia_Elections
Снимка: UNMIL/Emmanuel Tobey

Комисията по изграждане на мира на ООН поздрави правителството и народа на Либерия, за мирното провеждане на сенаторските избори, които се проведоха на 20 декември.

В изявление, публикувано от службата в Либерия, Комисията приветства Националната избирателна комисия, за организирането на избори при предизвикателни обстоятелства, особено в разгара на затрудненията, породени от кризата с вируса на Ебола.

Като приветства досегашните усилия на Либерия за борба с епидемията от Ебола, Комисията призова международната общност, по-специално страните от региона, да подкрепят засегнатите страни, в ответния отговор срещу кризата.

Службата на Комисията в Либерия, Гвинея и Сиера Леоне, ще продължи да следи за дългосрочните последици от избухването на Ебола, в засегнатите страни.

Извън темата за изборите, Комисията изрази намерението си да продължи да подкрепя Либерия, по пътя към дълготраен мир и стабилност, по-специално в областите на правосъдието и сигурността, националното помирение и върховенството на закона.

 

Източник: UN News Centre

Изготвил: Светослава Димитрова