УНИЦЕФ предоставя хиляди образователни пособия за училищата в Либерия, след бума на Ебола

0
882

06-05-2015UNICEF_Liberia

Снимка: UNICEF Liberia

Детският фонд на ООН (УНИЦЕФ) започна разпространението на първите партиди от 700 000 образователни комплекти на хиляди училища в Либерия, където миналата година бумът на Ебола забави образованието на над един милион деца.

Комплектите ще помогнат да се гарантира непрекъснатостта на образованието и обучението на ученици в Либерия, заяви Кристоф Боулиерак от УНИЦЕФ.

700 000 комплектите ще бъдат разпределени сред 4460 училища във всички окръзи и области на Либерия.

Тъй като училищата отново отвориха врати през февруари, след шестмесечно затваряне поради епидемията от Ебола, УНИЦЕФ предостави материали за превенция и контрол, за да накарат децата да се върнат на училище и сега предоставят тези материали за подпомагане на ученици и учители, които отново са на училище и учат, използвайки основни ресурси.

Агенцията е изключително отговорна за опаковането на 700 000 комплекти, като работи и съвместно с Министерството на образованието в Либерия за разпространение на тези материали до всички идентифицирани училища на територията на страната.

УНИЦЕФ планира да разпредели учебните комплекти, като използва товарни автомобили, за да гарантира навременната доставка на материали за училищата, преди разгара на дъждовния сезон. Процесът на разпределение се очаква да продължи през следващите четири месеца.

Над 800 000 деца са се върнали в училище, след повторното им отваряне през февруари.

 

Източник и снимка: UN News Centre

Изготвил: Светослава Димитрова