По-добър свят до 2030: Публична дискусия с Ирина Бокова в София

c9413cdc-035f-4c78-9edd-ef325640612c

По време на посещението си в България, генералният директор на ЮНЕСКО и кандидат на България за Генерален секретар на ООН, Ирина Бокова ще участва в публична дискусия свързана с Целите за устойчиво развитие.

„Цели за устойчиво развитие: По-добър свят до 2030 г.“ е събитие организирано от Сдружение „ПанЕвропа-България“, Фондация „Фридрих Еберт“ в България и Институт за културна дипломация в Берлин. Целта му е да инициира публичен дебат свързан с изпълнението на Програмата за устойчиво развитие 2030, Национална стратегия на България и необходимото сътрудничество между правителства, представители на бизнес и гражданското общество, както и ключовата роля на младите хора в постигането на Целите.

Освен генералният директор на ЮНЕСКО, в дискусията ще се включат още експерти и представители на неправителствения сектор и младежките организации като „Заедно в час“, AIESEC и Дружество за ООН в България. 

Публичната дискусия „Цели за устойчиво развитие: По-добър свят до 2030 г.“ ще се състои на 19 май (четвъртък) от 14:30 ч в хотел Хилтън.