[:bg]Световната банка стартира онлайн курс за климатичните промени[:]

0
1295

[:bg]

Световната банка стартира онлайн курс с практическа насоченост. Той дава възможност на участниците да научат повече за регионалните последици от изменението на климата, както и за различни стратегии, които са специфични за всеки регион и които допринасят за бъдеще с по-ниски емисии на въглероден диоксид. Записалите се в курса ще могат да изследват тези въпроси в дълбочина и да приложат наученото на практика в следните региони:

  • Латинска Америка и Карибите
  • Субсахарска Африка
  • Близкия Изток и Северна Африка
  • Източна Европа и Централна Азия
  • Източна Азия и Тихоокеанския регион
  • Южна Азия

Известни учени и политици се обединяват в начинанието, за да предоставят не само най-новите доказателства за промените в климата, но и различните стратегии за устойчиво развитие. Курсът е с продължителност от четири седмици, като през всяка ще бъде засегната различна тема: климатичните промени в XXI век, регионално и секторно влияние, преход от наука към действие и лична ангажираност на участниците. Освен основните ресурси и задачи (видео материали, интерактивни инструменти, въпросници, задачи за анализ и възможности за комуникация между участниците), курсистите по желание ще могат да вземат участие и в забавни игри, изследвания и дискусии. В края на курса всеки сам ще създаде дигитален артефакт.

Курсът е отворен към ученици и студенти от всяка дисциплина. Обучението започва на 8-и май, а комуникацията и споделянето на ресурси се осъществява чрез използване на #learnclimate в социалната мрежа Twitter. Повече информация може да бъде намерена тук.[:]