“7”- личният ангажимент на Дейвид Бекъм по повод отбелязване на 10 години като Посланик на добра воля на УНИЦЕФ

0
885

 

ca45e54d98e7a0a28fd9ea9e51e0e3fe

В началото на месец февруари футболната звезда Дейвид Бекъм отбеляза 10 години като Посланик на добра воля на УНИЦЕФ. И за следващото десетилетие звездата се посвещава на задачата да помага на най-уязвимите деца по света – заявка за това дава със старта на инициативата „7”. Бекъм ще набира средства и ще използва своето медийно влияние за насърчаване създаването на устойчива позитивна промяна за децата.

„През последните 10 години съм посланик на добра воля и се чувствам много горд като част от удивителната работа на УНИЦЕФ за децата.“, казва Бекъм. Инициативата не случайно е с името „7”, а именно заради щастливия номер 7, който носи Дейвид Бекъм в отборите на Англия и Манчестър Юнайтед.

Докладите сочат, че изминалите години са били опустошителни за много деца по света – подложени на насилие, засегнати от военни конфликти, природни бедствия, епидемията от Ебола и много други. Над 168 млн. деца са били поставени в риск – ангажирани с детски труд, жертва на сексуално насилие, трафик и пр.

В годината, в която световните лидери ще поставят нови глобални цели, след Целите на Хилядолетието, „7” ще набира средства и ще лобира за промяна, за постигане на резултати в сферите образование, водоснабдяването и хигиенните условия, здравната грижа и социалната закрила – и ще достигнат до тези, които се нуждаят най-много.

УНИЦЕФ идентифицира ключови места, в седем региони на света, в които спешно се изисква финансиране, за да се помогне на децата в нужда, в следващите три години. Някои покриват програми в градове и села, национални програми в цялата страна или цял регион. Всички места са избрани, защото именно сега в тях живеят деца в опасност, опасност от насилие, злоупотреба или болест, места, в които до днес липсата на финансиране означава, че децата остават уязвими.

Чрез финансиране на тези програми в следващите 3 години, „7“ може да помогне на УНИЦЕФ да:
– осигури услуги за закрила на децата и подкрепящи консултации в Салвадор – страната с най-висок процент убийства сред децата в света;
– осигури водни помпи и да обучи общностите да ги управляват в Буркина Фасо, където в момента 1 на всеки 5 деца умират от диария;
– подкрепи кърмещите майки, които да дадат най-добър старт в живота на децата си в Папуа Нова Гвинея, където недохранването при децата е причинило забавяне в растежа на почти половината от всички деца под 5 годишна възраст.

Повече за инициативата може да научите на официалната страница на инициативата.

Източници и снимка: “7” и УНИЦЕФ
Изготвил: Станислава Цукева