Ангела Меркел заяви, че ЕС трябва да предложи тясно сътрудничество, но не и членство на Турция

0
632

Angela+Merkel+Erdogan+Meets+Merkel+Berlin+L0EuDyspuaBx

В понеделник г-жа Меркел остро критикува наложените мерки срещу антиправителствените протести, заявявайки че действията на полицията са били “прекалено жестоки”.

“Неприемливо”

В петък, немският говорителят на външното министерство Андреас Пешке заяви, че е призован турския посланик в Берлин, Хюсеин Авни Каршлиоглу.

Дни преди това турския европейски министър Егемен Багъш, обвини германския канцлер Ангела Меркел за използване на “турския въпрос” в предизборната си кампания, но според г-н Пешке тези обвинения са недопустими.

Пред медиите Багъш също подчерта, че преговорите на Турция с ЕС са били задържани за “технически причини”, а не относно репресиите срещу антиправителствените протести.

Припомняме, че турската полиция  използва  водни оръдия, палка и сълзотворен газ, за ​​да разпръсне протестите срещу премиера Реджеп Тайип Ердоган и неговата управляваща Партия на справедливостта и развитието (ПСР), дори и след като протестиращите смениха тактиката, акцентирайки на мирни седящи или стоящи акции. 

Източник

SHARE
Previous articleБългария отново начело на класациите отзад напред
Next articleРеформи в селскостопанските субсидии
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.

NO COMMENTS