Арести на учители в Мексико

0
488

Mexico_protests

МЕКСИКО СИТИ – Мексикански прокурори са повдигнали обвинения на четирима учители, водили бурни учителски протести в мексиканската столица. Те са били арестувани по обвинение в противодържавна дейност, тероризъм, бунтове и разрушаване и повреждане на имущество.

В изявление от пресслужбата на главния прокурор на южния щат Гереро се казва, че четирима от стачкуващите са били изпратени във федерални затвори в други щати. От прокуратурата в петък заявиха, че нови заповеди за арест на други протестиращи са възможни в случай на подобни протести.

Митингите са водени от профсъюзи на учителите в щата Гереро, които се противопоставят на образователната реформа, която ще въведе оценка на учителите и намаляване ролята на синдикатите при решения за наемането на учители в училищата. Учителите искат закона да се промени, като смятат, че един прост тест може да се определи качеството на учителската работа.

Източник и фото:

 

SHARE
Previous articleМаргарет Тачър умира на 87 години
Next articleФорумът „Глобални въпроси” обсъди влиянието на транснационалните корпорации
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.

NO COMMENTS