Австралийци протестираха срещу действията на Тони Абът

0
1081
beach-745088_960_720
Снимка: Pixabay

Повече от 400 протестиращи заровиха главите си в пясъка на Бонди бийч, Австралия, вчера. По този начин се противопоставиха на нежеланието на правителството, да включи климатичните промени, като точка от дневния ред на срещата на върха на Г-20, този уикенд.

„Обама се включи, Си Дзинпин се включи, само един човек не го направи,“ крещяха активисти на плажа в Сидни. Родители с децата си, ученици и работещи хора, в делови костюми, изкопаха дупки на плажа и заровиха главите си в тях. Аналогията на действията им, води към щраусите – те заравят главата си, в напразен опит да избегнат опасността.

През 2009 г. Тони Абът нарече климатичните промени „глупости“ и заяви, че предстоящото бъдеще е „добро за човечеството“. През юли Австралия отмени данъка върху въглеродните емисии, с което единствено успя да „зарадва“ най-големите замърсители сред предприятията.Австралийският премиер премахна и данъка върху печалбата на въгледобивната промишленост, докато инвестициите в производството на енергия от възобновяеми източници, спаднаха със 70%.

 

Източник: The Guardian

Изготвил: Светослава Димитрова