#HappySoundsLike: ООН стартира кампания, в търсене на най-щастливите песни

0
837

03-16-2015Happy

Снимка: UNICEF

Има ли звук щастието? И ако да – как точно звучи?

Това е въпросът, който задава Организацията на обединените нации, при стартирането на своята последна кампания – #HappySoundsLike – призив към хората по света „да номинират песен, която ги кара да се усмихнат“, по случай предстоящия Международен ден на щастието, отбелязван всяка година на 20 март.

Със своя принос се включи и Генералният секретар на ООН, Бан Ки-Мун, който призова хората „да бъдат щастливи!“, на шестте официални езика на ООН и се присъедини към призива на ООН към хората да демонстрират своята солидарност с тези, които са изправени „пред трудни предизвикателства“.

Кампанията, осъществявана с помощта на MixRadio, търси да улови силата на музиката и „да вдъхне надежда за едно по-добро утре“, като насърчава хората да предлагат песни, които представят най-добре щастието. След това песните ще бъдат обединени и селектирани в плейлистата на #HappySoundsLike, която ще бъде представена онлайн на 20 март.

През април 2012 г., ООН проведе среща на високо равнище „Щастие и благосъстояние: Определяне на новата икономическа парадигма“, по инициатива на Бутан, страната, която призна превъзходството на националното щастие над националния приход през 70-те години на XIX в. и прие известната цел Националното щастие над брутния вътрешен продукт (БВП).

[youtube SQHWCix_c2M]

 

Източник и снимка: UN News Centre

Изготвил: Светослава Димитрова