Ливан: Пратеникът на ООН се срещна с министъра на отбраната, за да обсъдят сигурността на страната

0
996
598631Sigfrid_Kaag
UN Photo/Loey Felipe

На 04.03., Специалният координатор на ООН за Ливан, Сигрид Кааг, се срещна с министъра на отбраната на страната, Самир Могебл, в Бейрут, за да обсъдят ситуацията със сигурността, с особен акцент върху източната граница на Ливан.

Г-жа Кааг похвали усилията на ливанските въоръжени сили и силите за сигурност, в гарантиране сигурността и стабилността в Ливан, от заплахата от екстремистки бойци. Тя заяви, че международната общност ще продължи да стои твърдо зад ливанските въоръжени сили и силите за сигурност.

Специалният координатор също изказа признателност на страните, които вече предоставят подкрепа и насърчи допълнителните помощи.

При посещения из региона, миналия месец, г-жа Кааг призова всички страни да проявяват максимално спокойствие и сдържаност, да се въздържат от всякакви действия, които биха могли да подкопаят стабилността на региона и да действат отговорно за предотвратяване ескалацията в съответствие с ангажимента си към резолюция 1701.

Миналата седмица, тя посети Североизточна долина Бекка – дом на почти 410 000 сирийски бежанци – и се срещна с официални лица в региона, за да обсъди хуманитарните предизвикателства на района.

 

Източник: UN News Centre

Изготвил: Светослава Димитрова