Microsoft ще плати глоба за половин милиард евро

0
787

Европейската Комисия е глобила Microsoft с 561 млн. евро заради отказа на фирмата да промотира уеб браузъри, различни от своя Internet Explorer, на потребителите в ЕС.

Тази тема беше започната през 2007 когато Opera (норвежка фирма, програмирала едноименния браузър) внесе оплакване, че Microsoft проявява нелоялна конкуренция, включвайки IE в операционната си система.

Главният изпълнителен директор Стив Балмър и бившият човек, оглавяващ Windows отдела, са се отказали от повечето си бонуси за покриване на разходите от браузър аферата.

Най-вероятно готовността на Microsoft да сътрудничи на по-нататъшното разследване е оказало свиващо влияние върху размера на глобата.

източник

SHARE
Previous articleШенген – на едно вето разстояние
Next articleIKEA изтегля бадемови торти от рафтовете
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.

NO COMMENTS