Много деца в Гватемала все още се сблъскват със сексуална експлоатация и насилствен труд, казва експерт на ООН

0
605

 

Снимка: UN Photo/Jean-Marc Ferré

Въпреки мерките, предприето от правителството на Гватемала, много деца все още са жертви на сексуална експлоатация и насилствен труд, предупреди вчера независим експерт на ООН.

„Много деца са жертви на сексуална експлоатация и насилствен труд в Гватемала, въпреки похвалните усилия, предприемани за превенция и за битка с търговията на деца за нелегални аборти,“ каза Специалният докладчик по трафика на деца, проституцията и детската порнография Наджи Маала М‘джид в края на десетдневната си визита в страната. „Феноменът на сексуално ескплоатираните момичета в проституцията е изключително тревожен, както и големият брой млади майки, които са били сексуално малтретирани от свои близки, при това в отсъствието на сексуално образование, което да информира децата за присъщите за сексуалните отношения рискове и ранни бременности,“ добавя тя в прессъобщението от Офиса на Главния комисар по човешките права на ООН (OHCHR).

Източник и повече информация тук.

SHARE
Previous articleКакво застрашава живота на делфините в Черно море
Next articleВзрив в китайска мина взе 43 жертви
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.

NO COMMENTS