Пентагонът търси сътрудничество със Силициевата долина

0
1051

800px-The_Pentagon_US_Department_of_Defense_building

Снимка: Wikipedia

Американският министър на отбраната, Ащън Картър пристигна в Силициевата долина, Калифорния в сряда, като даде старт на тридневното си пътуване в опит да привлече американските технологични иноватори, съобщава Ройтер.

Картър планира няколко важни съобщения по време на визитата си, според говорители от Министерство на отбраната, включително създаването на служба в Силициевата долина, проучваща появата на нови технологии и изграждането на сътрудничество с Пентагона.

Според Картър, са отминали времената, в които технологиите свързани с националната сигурност трябва непременно да бъдат създавани от Пентагона.

Американски технологични компании като Microsoft Corporation, Google Inc. и Facebook, имаха сложни отношения с американското правителство и неговите служби за сигурност след разкритията на Едуард Сноудън. Технологичните компании ясно показаха, че ще подкрепят правото на клиентите си на лична информация пред желанието на правителството за по-ефективно следене на потенциални заплахи.

Визитата на Картър следва посещението на Барак Обама в Калифорния преди два месеца, когато президентът призова изпълнителни директори на технологични компании към по-тясно сътрудничество в защитата срещу хакери след прословутата хакерска атака срещу Sony.

 

Източник: Reuters

Изготвил: Екатерина Димитрова