Развитието на младежките умения за работа е задължително, посочва UNESCO

0
450

Младежките умения никога не са били толкова важни. Един от всеки осем младежа на възраст между 15 и 24 години в света в момента търси работа. Младежкото население е многочислено, особено в градските райони в страните с нисък доход. Вземайки предвид, че една четвърт от световното население от млади хора изкарва не повече от 1,25 долара на ден, непритежаващите умения млади хора са в капана на доживотната бедност.
Публикуван на 16 октомври, Десетият мониторингов доклад „Образование за всички“ на UNESCO, озаглавен „Въвеждане на образованието в работата“, не би могъл да дойде в по-подходящ момент. Той разглежда в дълбочина младежките умения, една от най-слабо анализираните цели на „Образование за всички“, поставени през 2000 г.
UNA News ще ви информира за излизането на доклада.

Източник и повече информация тук.

[youtube AM-Lb1z2vTE]

SHARE
Previous articleСирия затвори въздушното си пространство за Турция
Next article3D картина на повърхността под ледовете на Антарктида
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.

NO COMMENTS