Сирийските бежанци са вече 850 000

0
533

506ab61e6

Броят на сирийците, които са избягали от своята страна, е повече от 850 000 души, предаде АФП, позовавайки се на данни от ООН.

 „До 17 февруари ние имаме данни за 850 000 бежанци, които изчакват регистрация или вече са се регистрирали”, заявиха от Агенцията за бежанците към ООН.

 Преди година международната организация съобщи, че 33 000 сирийци са избягали от конфликта в своята родина.

 Над 4 милиона души пък се нуждаят от хуманитарна помощ в Сирия, сочат данните на Службата на ООН за координиране на хуманитарните въпроси (ОСНА) в Женева.

 Статистиката показва четири пъти по-голям брой на сирийците, които имат нужда от помощ, в сравнение със същия период на миналата година. През март 2012г. организацията посочи, че 1 милион души живеят в условия на крайни лишения в Сирия.

 Източник

Източник на снимка

 

SHARE
Previous articleЕК предлага пакет със социални инвестиции
Next articleХоландия предлага ‘договори за добро гражданство’ за имигрантите
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.

NO COMMENTS