Дружеството за ООН в България работи по проект на Европейския корпус за солидарност

0
386

На 6 декември се проведе първата среща на доброволците на Дружество за ООН в България, работещи по проект „ООН и младежта“, финансиран от Европейския корпус за солидарност, в партньорство със сдружение For You. Представителката на сдружението,  Диляна Сапунджиева, разказа на младите доброволци повече за програмата и им разясни техните права и задължения.

Дружеството за ООН в България получи финансиране за двама доброволци, които да увеличат уменията си за работа в неправителствения сектор, да помагат за постигане на целите на организацията и по-специално работата на ООН с младежи и за младежи. Програмата започна на 1 ноември 2022 г. с двуседмично обучение, след което доброволците започнаха практическата си работа.

Европейският корпус за солидарност е инициатива на Европейския съюз, която дава възможност на млади хора да извършват доброволческа дейност или да работят по проекти в своята страна или в чужбина.

Сдружение For You е акредитирана организация, която изпълнява проекти за доброволчество и младежки обмен по програма Еразъм+ и работи с български и международни организации за реализиране на краткосрочни и дългосрочни проекти за младежка мобилност.

Задължение на доброволците е да установят връзка и с други участници по програма Европейски корпус за солидарност към програма Еразъм+ , както и да организират брифинг в края на своята дейност, с който да разкажат повече за постигнатото.

Инициативите на доброволците и дейностите по проекта можете да следите на страниците на ДООНБ във Фейсбук и Инстаграм.