В Америка помагат светът да стане по-добър … с пуловери

0
836

MTWBS-INDEX-HERO2

Снимки: Save the Children

„Направете света по-добър с пуловер” е креативен начин за забавление и едновременно с това – интересен метод за събиране на средства за дарение на „Спаси децата”. Инициативата спомага още за коледното настроение. Къде може да бъде приложена идеята – в дома, в училище, на работа.

Три лесни стъпки за включване в инициативата – ако тя се провежда в училище, участниците носят коледен пуловер и насърчават повече ученици и учители да носят или декорират своите пуловери на Националния ден на пуловера, 12 декември. Всички, които се включат в „Направете света по-добър с пуловер”, призовават всички участници да дарят 5$ или повече на „Спаси децата”. Участниците спомагат за разпространяване на коледното настроение и се наслаждават на деня, знаейки, че тяхното училище носи радост на децата в нужда.

Внасяне на коледен дух в офиса – участниците приканват колегите в офиса си да сложат своето най-креативно празнично облекло в деня, в който офисът има коледно парти.

Всяко празненство за приятели и семейство, което този сезон се превърне в тематично  „Направете света по-добър с пуловер” парти, спомага за популяризиране на идеята. Участниците привличат привърженици, като си правят „Elfie”, или селфи с празничен пуловер, и го разпространяват в социалните мрежи.

Кои са корпоративнте партньори на кампанията? „Tipsy Elves” си партнира със „Спаси децата” за да променя детския живот и детските съдби. Фирмата даравя 15 % от всички поръчки на пуловери от своя сайт на кампанията. Освен това даряват 1200 пуловера на деца в нужда.

Националният ден на най-грозен коледен пуловер е създаден от феновете на грозните празнични пуловери и се празнува на втория петък от месец Декември. Идеята, която стои зад него, е да изкара най-доброто от всеки човек като накарат хората да сложат най-грозното върху себе си – грозен коледен пуловер. Създателите насърчават всички участници да носят любимия си грозен коледен пуловер през целия празничен ден.

„Спаси децата” е бенефициент на маратона “Ugly sweater” – национална серия от събития, в която се присъединяват хиляди хора със своите най-грозни пуловери. Сред поддръжниците на кампанията се нареждат още “VOGUE”- плетива, NORAD и други.

Облечете коледния си пуловер и научете повече за кампанията, която събира средства за деца, тук.

Изготвил: Станислава Цукева

Източник: Save the Children