Нова мода сред жените в Близкия изток – иракчанка отвори собствен автосервиз

0
269

След като работи в различни автосервизи в иракската столица Багдад, 38-годишната Мейсун Хасан решава да отвори собствен такъв. Ремонтирам автомобили и имам свой сервиз, който предлага пълно обслужване на автомобила.“, обяснява тя.

А относно това дали е търсена от клиенти в своя сервиз, тя споделя: В началото не бях известна, но слава Богу, сега мястото се радва на интерес, особено от жени, защото те намират спокойствие в общуването с жена, компетентна в тази сфера.

Мейсун навлиза в занаята с помощта на баща си още от тийнейджърска възраст. Стартирах в този бизнес когато бях на 14 години. Започнах да ремонтирам коли с баща ми и първият двигател, върху който започнах да работя, беше на японска кола.“

Сундус Али, клиент в работилницата на Мейсун, споделя, че се чувства комфортно да търси услугите на жена, за да ремонтира колата ѝ. Мога да получа разбиране от нейна страна. Ние, жените, предпочитаме да не ходим в индустриалната зона с автосервизи, защото трудно се разбираме с мъжете там. Тук намирам спокойствие и мога да седя в работилницата, чакайки Мейсун да приключи с работата си.

След като баща ѝ почива, Мейсун Хасан поема отговорността да осигури доход за семейството си. Казва, че повече от половината ѝ клиенти са от женски пол. Тя се надява да успее да развие сервиза, за да работят повече жени и да може да предоставя услугите си на повече клиенти. Стремя се в бъдеще да развия място за обслужване на коли по-голямо от това и да наемам работнички, които да работят с мен, тъй като имаме силни кадри в тази област.

Източник: Aljazeera

Превод: Мелиса Зеки