3ти ден продължават протестите в цялата страна

0
867

BG PROTEST

Повод за недоволството на хората и спонтанните демонстрации, започнали в петък, стана изборът на депутата от ДПС Делян Пеевски за председател на Държавна агенция “Национална сигурност” (ДАНС).

Въпреки че в събота депутатът от ДПС обяви, че е готов да се откаже от новия си пост, ако Народното събрание реши така, а премиерът обяви, че приема решението му и е готов да предложи нов кандидат, хиляди хора се събраха отново, като този път шествието премина през централните софийски улици и се спря пред партийните централи.

Протестът в събота беше срещу мафията и срещу правителството на Пламен Орешарски, казваха събралите се.

Протести и демонстрации имаше и в голяма част от другите градове в България   , както и в белгийската столица Брюксел, където десетки се събраха пред сградата на Европейския парламент. И днес се очаква да има протести пред общините в различни градове на страната, както и отново пред Европарламента.

Източник

SHARE
Previous articleПротести в цяла България: “Не искаме Пеевски за шеф на ДАНС”
Next articleКитай с участие в мироопазващата мисия на ООН в Мали
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.

NO COMMENTS