Аржентинските влакове все още са опасни, година след ужасяваща катастрофа

0
829

 

Argentina-train-crash_full_600

Оживената станция “Once de Septiembre” в сърцето на Буенос Айрес изглежда почти същата, както преди близо година, когато най-зловещият влаков инцидент в Аржентина от 40 години насам разтърси тази богато украсена сграда. Освен нов слой боя и няколко обновени перона, влакове с десетки хиляди пътници се движат всеки ден между центъра на града и неговите покрайнини.

Според Мария Лухан Рей нищо не се е променило от 22 февруари 2012. Пред Асошиетед прес тя каза, че влакове в страната продължават все още са опасни. Тя е загубила 20-годишният си син Лукас миналата година при катастрофа на препълнен влак в Буенос Айрес. При катастрофата загинаха 51 души, а 800 бяха ранени. Лукас е последната намерена жертва, 60 часа след катастрофата.

Президент Кристина Фернандес със сигурност се опитва да докаже своята страна, че тя също иска справедливост и за справяне проблемите. Апелативният съд на Аржентина разследва обвинения срещу 28 души, включително двама бивши транспортни директори. Фернандес обеща този месец, че нейното правителство ще инвестира 3,5 милиарда долара в ремонт на вагони, железопътни линии и гари. Тя добави, че от следващата година по линиите Сармиенто и Митре, които преминават през станция „11 септември“ , ще бъдат заменени с повече от 400 нови китайски вагони, оборудвани с “телевизори и климатици.”

източник:

фото:

SHARE
Previous articleКак изглежда „сигурността“ по границата между САЩ и Мексико?
Next articleРаул Кастро се оттегля през 2018
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.

NO COMMENTS