‘Черна седмица’ в Алпите

0
584

Десет души са умрели за 8 дни във френските Алпи след като френската префектура Отз Алп е предупредила обитателите на планинският район да бъдат изключително внимателни поради повишен риск от лавини.

Стефан Бонзон, част от местната администрация напомнил пред френските медии, че района е известен с крехкостта на снежната покривка. Горните 40 см сняг са паднали едва през последните няколко дни и поради тази причина той е рохък и нестабилен.

Съществува подобна опастност в други ‘планински’ префектури на Франция, както и в частите на Алпите, намиращи се в други страни. Периода, в който са се случили злощастните инциденти стана известен като ‘черната седмица’.

 

източник

 

SHARE
Previous articleХеликоптер на ООН се разби в Конго с четири души на борда
Next articleБомбен атентат в Белфаст
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.

NO COMMENTS