Детско списание с рецепта за “Молотов”

0
529

Тунизийското списание “Qaws Qouzah”(Дъга), публикува детайлна иструкция за приготвяне на коктейл Молотов. Тъй като главната аудитория на списанието са деца между 5 и 15г., списанието е изправено пред съдебен иск за заплашване на живота на децата.

Тунизийското Министерство по въпросите на семейството и жените изрази своето беспокойство, че съдържанието на статията застрашава децата и “окуражава” използването на коктейл Молотов за “вандализъм и тероризъм”.

Проблемната статия е публикувана в научната рубрика на списанието, с точни стъпки и шарени илюстрации за изготвянето на опасната смес.

В статията пише: “Коктейл “Молотов” е домашно приготвено запалително оръжие, което се състои от стъклена бутилка и плат, потопен в запалима течност – алкохол, бензин, петрол. Този плат трябва да се запали и да се хвърли по врагът. След началният контакт, бутилката се чупи и пропива целта.”

Статията засегна чувствително място, тъй като хората в Тунис все още се опитват да нормализират обстановката след хаосът на революцията от “Арабската пролет”.

Източник

Фотография

NO COMMENTS