Преброяването на делфините в Черно море- отново се отлага

0
3257

Въпреки наложителното преброяване на популацията на делфините, финансите не са достатъчни и тази година. Организацията за опазване на китоподобните в Черно море е успяла да спечели финансиране поне на малка част от мащабния проект. Това обаче остава отложено за 2013г.

Важно е да бъдат събрани данни за броя делфини, за видовете им, за организацията на самите им стада, също така и за най-големите опасности и заплахи, пред които са изправени. Впрочем последното не е толкова трудно за пресмятане : най-честата причина за смърта на морските бозайници е човешката дейност. Макар в по-големия процент от случаи да не става дума за умишлено убиване.

Нужно е да се помисли за промяна в начина на риболов и алтернативни видове рибарски мрежи, по-безопасни за делфините. Съшо така е добре да се потърсят методи за подпомагане на морската екосистема, при която според изследвания се наблюдава известно подобрение. Остава да чакаме лятото на идната година,когато изследването ще се проведе на територията на 5 черноморски държави.

източник: http://petel.bg/RIBARSKITE-MREZHI-SA-OSNOVNA-PRICHINA-ZA-SMARTNITE-SLUCHAI-SRED-DELFINITE-__23229

фотография: Florene Welebny

Previous articleСуша в Мавритания
Next articleДетско списание с рецепта за „Молотов“
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.