Ердоган дава 24 часа за прекратяване на протеста

0
669

 

 

erdoganko

Примиерът на Турция даде срок от 24 часа на министъра на вътрешните работи да бъдат прекратени протестите в парка „Гези” на площад „Таксим” в Истанбул, предаде електронното издание на вестник „Милиет”. Ердоган се срещна вчера след обяд с делегация на Конфедерацията на турските търговци и занаятчии (TESK) и председателства извънредно съвещание на Централния изпълнителен комитет (ЦИК) на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР).
На срещата с делегацията на TESK Ердоган е наблюдавал на телевизионен запис кадри от протестите в Анкара, Хатай и Измир във връзка с плановете за застрояване на парка „Гези” в Истанбул и е коментирал пред тях: „Не използвахме юмрук срещу юмрука. От сега нататък силите за сигурност ще се държат по различен начин. Нямаме нужда някой да ни дава акъл от чужбина. Нека търговците и занаятчиите да бъдат бдителни. Лобито на лихварите действа. Дадох указания на министъра на вътрешните работи. В рамките на 24 часа да приключи с тези протести”.
На заседанието на ЦИК на ПСР Ердоган подчертава: „Макар и не точно под тази форма, още преди 3 месеца предвиждахме различни провокации. Разполагахме с някои разузнавателни данни в това отношение”.

 

Източник