ЕС в защита на правата на животните

0
617

В понеделник влезе сила пълната забрана за продажба на козметика, тествана върху животни, на територията на Европейският съюз.

Забраната удължава предишните рестрикции и сега обхваща и продажбата на продукти, тествани върху животни извън Европа. Тази мярка е взета понеже досега фирмите заобикаляха политическото решение, тествайки козметиката в страни извън континента.

За първи път подобно решение беше взето през 2004, когато рестрикциите бяха насочени към крайни продукти, тествани върху животни. След сериозно лобиране от страна на козметичната индустрия беше оставена възможност за различни юридически похвати и тълкуване на правните документи, позволяващи на фирмите да продължат дейността си без особени адаптации.

Сегашният вариант на забраната не касае продукти, включващи съставки, тествани върху животни.

 

източник

 

SHARE
Previous articleБомбен атентат в Белфаст
Next articleБъдещето на Фолклъндските острови
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.

NO COMMENTS